Jornada de presentació del projecte de ciència ciutadana “Aigua i Ratpenats” en el marc de l’apadrinament #Libera al Barranc de la Conca.

L’activitat consisteix en una visita a les instal·lacions d’AiguaNatura dels Ports, un espai dins del barranc de la Conca i la Vall del Toscar, que a reconvertit una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’una vesant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits i on es fa un esforç continuat d’afavorir la biodiversitat associada lligada a la abundància i qualitat de l’ aigua.

Aquest espai, en acord de custòdia amb Graëllsia des de fa anys, és l’escenari ideal per acollir el projecte Aigua i Ratpenats que pretén conèixer i millorar l’hàbitat de les diferents espècies de quiròpters presents. Des de fa dos anys ja existeix un grup de voluntaris de Graëllsia que seguint la metodologia de Quirorius fan visus i envien dades d’ observació dels ratpenats d’aigua al Projecte Quirorius. Ara però i gràcies a l’apadrinament LIBERA volem aprendre més i organitzarem una sèrie d’accions de formació per part d’especialistes del Museu de Granollers.

Aquest dissabte de 10 a 13, ja que a la tarda molts voldrem estar a la festa de la PDE a Amposta, presentarem les accions de formació i millora d’hàbitats que tenim previstes fer. Us hi esperem per ampliar el grup de voluntaris formats en el coneixement i observació de ratpenats que ens permeti poder participar en la recollida de dades i cens de quiròpters d’ aquesta zona.

5 4 21