Enguany hem engegat un nou projecte anomenat “Amics de la Posidònia” que consisteix en una campanya de divulgació dels valors de la Posidònia  (Posidonia oceanica) i de recollida de plàstics a fons marins i espais naturals protegits en custòdia a l’Ametlla de Mar.

Els fons marins propers al litoral de l’Ametlla de Mar, fins als 20 m, estan entapissats de boscos de posidònia que acullen una gran diversitat marina i eviten la regressió de la costa entre
molts altres efectes beneficiosos. En aquest projecte tenim 3 objectius:

  1. Es realitzaran mostrejos submarins de residus i recollida de dades (classificació, pes i selecció de fraccions), als primers metres del mar ia les platges de Port Olivet, Santes Creus i La Llenya, on hem vist que s’hi acumula la majoria dels residus a les praderies de posidònia. També es netejaran zones del Barranc de Santes Creus on hi ha acumulació de residus sòlids urbans que volem evitar que arribin a la mar.
  2. Es donaran a conèixer les singularitats dels espais protegits i en especial els valors i virtuts de la posidònia, espècie altament beneficiosa per a la conservació del Mediterrani, a través d’activitats d’educació ambiental i de ciència ciutadana.
  3. Es potenciarà la formació i el treball del voluntariat ambiental com a puntal de l’entitat que ens permetrà censar la biodiversitat marina i costanera del espai i afavorir-ne la conservació.

Gràcies a la campanya de mecenatge liderada per Ecoembes dins el programa Reciclos podrem tirar endavant algunes d’aquestes iniciatives.