Projecte Silmar – “Conèixer per saber, aprendre per actuar” com a entitat sòcia de Fundación Privada Mar finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat (2015).

L’Acció desenvolupada per l’equip de custòdia marina de Graëllsia des de la seua base a l’Ametlla de Mar ha estat de sensibilització i educació ambiental per promoure la conservació actica d’ecosistemes marins litorals.

El projecte SILMAR és una eina innovadora, de vigilància permanent i custòdia del patrimoni del litoral mediterrani espanyol que funciona en xarxa gràcies a la participació de la societat civil, les empreses, l’administració local i altres organitzacions vinculades a l’ús, gestió i conservació del medi marí. Silmar és innovació i proximitat, és eficiència i professionalitat, és participació i aprenentatge per promoure el coneixement i la conservació del patrimoni natural establint sinergies i actuant en xarxa en el marc de la Custòdia Marina i la Gestió Integrada de les Zones Costeres. Silmar és un projecte de conservació de la biodiversitat basat en l’acció de les comunitats locals (concepte promogut per la UNESCO), que busca el compromís social entre els pobles, la solidaritat, el treball en xarxa i la sinergia.