El passat dia 5 d’octubre una colla de voluntaris es va reunir a la finca Beltran-Ferré de l’Arión per descobrir les formes recargolades de les impressionats oliveres mil·lenàries.

Els participants estaven envoltats d’oliveres amb més de mil anys d’història,  que havien estat cultivats i cuidats per diferents civilitzacions  i que transmetien aquella sensació de “mediterrani”.

Un cop allí,  Graëllsia  va comentar l’acord de custòdia que existeix entre ells i la Finca Beltran-Ferré. Vicky Carles va ser l’encarregada d’exposar la importància de preservar el patrimoni natural i cultural que ofereix aquesta finca d’oliveres mil·lenàries.  A més a més de les oliveres s’havia de tenir en compte tota la biodiversitat que existeix en aquell indret, gràcies a l’existència del cultiu d’oliveres. Vicky va nombrar la fauna i flora que podem apreciar i que tenim el deure de protegir. Es per això que va animar a tothom a continuar participant a totes les activitats futures que tenen pensades per realitzar en aquesta Finca Beltran-Ferré de l’Arión.

Després els voluntaris van poder passejar-se entre les oliveres monumentals i jugar amb la imaginació “Com creieu que s’anomena aquesta olivera?”. Cada olivera, amb les seves sinuoses formes, inspirava noms i sensacions. Així doncs, els voluntaris van anar batejant una a una totes les oliveres.

Finalment, es va acabar el recorregut amb un tast d’oli d’aquelles oliveres mil·lenàries, que va oferir al paladar dels participants un sabor històric.