Aquest any organitzem un munt d’activitats per la Setmana de la Natura i ens calen mans voluntàries per a participar, xalar i ajudar a la conservació del patrimoni natural de les Terres de l’Ebre. Tenim activitats a terra, mar i riu, totes aptes per a venir en família o amb la colla, i totes GRATUÏTES.

  1. Dissabte 29 maig, Bioblitz al Barranc de Santes Creus (L’Ametlla de Mar): és una trobada de persones voluntàries amb interès per la natura i persones expertes per a fer un cens d’animals i plantes a l’entorn del barranc de Santes Creus. No importa l’edat ni els teus coneixements previs, només les ganes d’aprendre i gaudir de la natura. Info i inscripcions a https://setmananatura.cat/2021/activitat/bioblitz-al-barranc-de-santes-creus/

  2. Diumenge 30 de maig, Connecta’t al mar: Jornada de neteja del mar per a navegants (L’Ametlla de Mar). L’activitat consisteix en una neteja marina i una jornada divulgativa sobre el problema de les deixalles marines, enfocat a la gent que navega a l’Ametlla de Mar. En col·laboració amb el Club Nàutic de l’Ametlla de Mar. Més informació i inscripcions a: https://setmananatura.cat/2021/activitat/connectat-al-mar-jornada-de-neteja-del-mar-per-a-navegants/

  3. Dissabte 5 de juny, Neteja ambiental a l’Illa d’Audi (Bítem). Neteja ambiental de la ribera esquerra de l’Ebre a Bitem enfront de la Illa d’ Audí, espai natural protegit com a Xarxa Natura 2000 amb el codi ES5140010 i denominació Riberes i Illes de l’Ebre. Difusió dels valors naturals de l’entorn i recollida selectiva de residus. Més info i inscripcions a bitem@tortosa.cat o al telèfon 977596509.

  4. Diumenge 6 de Juny, Coneixement i millora de la vegetació de ribera de l’Ebre (Tortosa). Jornada de Voluntariat Ambiental Decathlon a Tortosa amb activitat de recollida de residus i difusió de la problemàtica dels plàstics en els ambients aquàtics naturals i la seva posterior acumulació en el mar. Es realitzarà a l’entorn de les noves instal•lacions del Club de Rem Tortosa per potenciar aquest esport. Més info i inscripció a https://experienciadeportiva.decathlon.es/evento/uneix-te-al-nostre-voluntariat-ambiental-tarragona-id_9017?provincia=Tarragona_468 Sols hi ha 30 places disponibles, i els i les participants rebran una samarreta de record.

  5. Diumenge 6 de Juny, Connecta’t a la mar: Neteja de roques i fons marí a la platja de Santes Creus (L’Ametlla de Mar). Jornada de Voluntariat Ambiental Decathlon a L’ Ametlla de Mar. Activitat de neteja de el fons marí i de les roques del litoral amb tècniques de snorkel. Més informació i inscripció a https://experienciadeportiva.decathlon.es/evento/uneix-te-a-la-llimpiesa-del-fons-mari-tarragona-id_9018?provincia=Tarragona_468 Sols hi ha 40 places disponibles, i els i les participants rebran una samarreta de record.