Als voltants de Sant Jordi 2018, vam engegar la campanya Arbres en peu de vida, per tal de donar veu a les oliveres que ens demanaven ajut per no ser arrancades de soca-rel, des de la seva impotent fixació a la terra que les ha vist néixer i créixer durant centenars o milers d’anys. A traves de xerrades a les biblioteques i d’altres mitjans de comunicació demanàvem a les persones sensibles a aquest crit la seua col·laboració mitjançant un instrument cultural clau;  la paraula.

Ara després de tres anys de recull d’ aportacions,  i gràcies al treball ingent i creatiu de Manel Mas, tot aquest tresor de sensibilitats, sentiments i emocions entorn les nostres velles oliveres, expressades de diferents formes artístiques per moltíssimes persones del món de la cultura i de les arts, unes conegudes, d’altres no, neix Les Veus de les Oliveres, com a clam col·lectiu per a reivindicar, des de la cultura (narracions, poemes, textos, músiques, il·lustracions, fotografies, pintures…), l’aturada de l’espoli d’allò que entenem és el paisatge del nostre territori: les velles oliveres fargues. Entenem que les oliveres monumentals (preferim aquest terme, en lloc de mil·lenàries) són un llegat dels nostres avantpassats: un llegat que hem de cuidar i transmetre. La intenció principal és la de visibilitzar un problema (l’espoli) de manera coral, i mostrar l’estima de la gent per les velles oliveres. ( Manel Mas)

Com el Sant Jordi d’ enguany és una mica especial degut al confinament, us fem un recull de les diferents noticies, vídeos i referències virtuals que s’han fet al voltant de la publicació del llibre, a l’espera de poder arribar a tothom properament de manera presencial.

Moltes gràcies a tots els que heu participat d’una o d’altra manera en la publicació del llibre i l’heu fet possible. Desitgem que us agradi molt.

Video al canal You Tube . Les Veus de les oliveres . Manel Mas 

Les Veus de les Oliveres al portal de l’IRMU

Les Veus de les Oliveres a TENS UN RACÓ A DALT  DEL MÓN Blog de jmtibau

Video al Canal You Tube.les veus de les oliveres. Conchita Jimenez

Diari de Tarragona