El projecte ‘Libera, natura sense escombraries’ va néixer l’any 2017 per frenar les conseqüències de les deixalles abandonades en els espais naturals i en diferents ecosistemes. Va ser creat per l’ONG ambiental més antiga d’Espanya, SEO / BirdLife, en aliança amb Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular a través del reciclatge dels envasos.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar i mobilitzar la ciutadania per mantenir els espais naturals lliures d’escombraries i que puguem entre tothom d’aquesta manera, alliberar molta més vida a favor de la biodiversitat.

LIBERA organitza recollides de Ciència ciutadana en diferents entorns al llarg de l’any, sota el nom 1m2 per la Natura. Ara del 9 al 17 de març es fa la campanya en entorns fluvials i des de Graëllsia aprofitem per sumar-nos-hi i anar a veure el dissabte 16 pel matí els nostres estimats Tolls de Sant Antoni, netejar d’escombraries el sender d’accés al barranc i parlar-vos del projecte de custòdia que ens permet anar mantenint l’espai i anar fent observacions i mostrejos per controlar la qualitat de l’aigua.

Us hi esperem. Trobareu mes info a les nostres xarxes, al cartell informatiu i al mapa general de totes les accions previstes.

I com que la idea és intentar visibilitzar el problema de la BASURALEZA el màxim possible, us animem a que durant l’activitat realitzeu fotos i les compartiu a les teves xarxes socials amb el hashtag de l’esdeveniment # Libera1m2  i   #HéroesLibera.

I RECORDA…

IMG_9098        2    3