El passat dia 4 d’octubre una colla de voluntaris es va reunir al Maset de la Rabosa, més conegut com el Maset del Nani.

Els propietaris del Maset van oferir una càlida benvinguda, convidant als voluntaris a entrar al seu Maset. Un cop allí van explicar la il·lusió del seu projecte: tenir un maset sostenible basat en l’autosuficiència energètica, d’aigua i de tractament d’aigües residuals cercant la preservació del paisatge i del seu ecosistema associat. Pel que fa al camp, la seva idea és l’explotació compartida d’oliveres, garrofers, ametllers, figueres i albercocs, i la producció de mel, plantes aromàtiques i oli..

Després va ser el torn de Graëllsia que va comentar l’acord de custòdia que existeix entre ells i el Maset de la Rabosa. Vicky Carles va ser l’encarregada d’exposar la importància de preservar la biodiversitat que existeix en aquell indret, tota la fauna i flora que podem apreciar i que tenim el deure de protegir. Es per això que va animar a tothom a continuar participant a totes les activitats futures que tenen pensades per realitzar en aquest Maset de la Rabosa.

Tot seguit, es va passar a la part activa de l’activitat: construir un marge de pedra en sec. Gràcies a la col·laboració d’Aldoverd, es va disposar d’un bon mestre que va guiar als voluntaris per aconseguir com a resultat una obra d’art. “Mos ha quedat un marge preciós!” va ser l’expressió més sentida d’aquell matí.

 

Finalment, per recuperar les energies vam disposar d’un existit refrigeri, gràcies al projecte LandLife. Sardines a la brasa, tomàquets ecològics, pa artesanal fet amb cereals antics, fruita, oli i bon vi: deliciosos productes de l’hort i l’obrador Nova Era.