Ratpenats.org , és un plataforma de ciència ciutadana per l’estudi de les poblacions de Quiropters,  que des de fa anys realitza un seguiment de Ratpnats a Catalunya amb l’ajut de voluntaris. Al 2017 Graëllsia va crear un transsecte a les basses d’Aigua Natura i en fem un seguiment cada estiu seguint els protocols i les dades de mostreig dels organitzadors.

Aquest estiu i dintre del termini establert per al Cens Simultani de ratpenats d’aigua  amb l’ajut de voluntaris vam fer el mostreig a 4 punts del recorregut. L’ espècie en seguiment als espais fluvials és el ratpenat d’aigua (Myotis daubentonii) , encara que també es mostregen, canviant l’angle del feix de llum sobre l’aigua, les Pipistrel·les o ratpenats comuns molt abundants i que cacen insectes sobrevolant les basses.

Les dades es pujaran a la BD per continuar amb el seguiment.

Els voluntaris vam aprofitar la visita a AiguNatura per veure les noves  instal·lacions d’AQUAPONIA d’AIGUANATURA i comprovar el creixement de l’hort que viu gràcies als nutrients de l’aigua de la piscifactòria en un procès de tancament de cicle biològic complert.