Com a cloenda de la Setmana de Natura i del Dia Mundial del Medi Ambient, diumenge a la tarda un grup nombrós de participants vam visitar les Oliveres Mil·lenàries d’ Ulldecona. La finca de la família Beltran -Ferré   situada en una zona de gran valor mediambiental entre la Serra de Godall i els Secans del Montsià acull una gran biodiversitat lligada a l’ecosistema d’oliverar  tradicional de finques abancalades en marges de pedra en sec .

Les oliveres mil·lenàries, que competeixen entre elles en espectacularitat, presenten formes que ens recorden figures del nostre imaginari  col·lectiu. Algunes ja tenen nom propi, d’altres esperen pacientment a que la mirada humana descobreixi semblances inimaginables mentre elles segueixen desenvolupant la seva simple faena de viure i produint el seu apreciat fruit.

Amb la lectura de poemes i fragments d’autors com Salvador Espriu, Joan Moreira i Vergés Paulí ens vam fusionar en aquell entorn màgic i vam gaudir de l’abraçada  d’una natura dòcil i sàvia que ens invitava a compartir el seu entorn amb respecte i coneixement.

Gràcies a tots els participants!