14 ABRIL Una vintena de persones, grans i menudes, han vingut a aprendre sobre plantes aromàtiques del Barranc de Santes Creus a  la finca @ecotrosametllamar. Una jornada en la que hem plantat aromàtiques al laberint del Sender del Silenci,  hem conegut les seves propietats i característiques i ens hem fet uns saquets amb fulles seques de romer, espígol i frígola, per aromatitzar calaixos i armaris de roba durant tot l’any.

Hem après a collir-les sense malmetre la planta,  a assecar-les i a conservar- les en un lloc fosc i sec, en feixets penjats cap per avall per després poder -les ja envasar en pots de vidre o saquets de roba i gaudir de la seva aroma i propietats durant tot l’any fins a la propera primavera. Hem parlat de les propietats  curatives i dels beneficis i usos de moltes d’elles  coneguts i apreciats pels habitants de les costes mediterrànies des de èpoques molt antigues.

També hem parlat de la importància de conèixer i emprar la nomenclatura científica que ens facilita l’enteniment a naturalistes i científics d’arreu del món en un llengua com el llatí, que encara que ara ens sembla ja tant llunyana en el temps, ens serveix per classificar i anomenar les diferents espècies de flora i fauna que podem trobar a casa nostra.

  • “Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona”.
    és  finançada gràcies a la subvenció per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de projectes de protecció i millora del medi ambient, per l’exercici 2023, de la @dipta_cat