Diumenge 24 de setembre va ser el dia en què un grup d’agosarats pirates, grans i menuts, van ajudar a la pirata Kalera a trobar, per fi , el tresor del pastor Vicentet , amagat durant segles al Sender del Silenci de la finca agrícola en custòdia de l’Ecotros.

La pirata, ens va explicar la història de la seva família i com va saber ella qui era Vicentet, el pastor que havia viscut per aquelles pastures i que davant de l’atac dels corsaris va amagar el seu tresor a les vores d’un camí que actualment s’ha convertit en el Sender del Silenci.

Iniciat el recorregut pel Sender, Kalera ens anava aturant i  explicant la història de l’indret, de quan estaven per allí els romans i de les restes que hi van deixar, dels garrofers que es coneixien d’antic amb el nom àrab de kharroub i de la seua llavor (querat) que era la unitat de pes en joieria (uns 0,20 g). D’aqui ve la paraula actual quirat que ha originat la paraula “quilates”…moltes coses noves vam descobrir !!!

Seguint les indicacions de Kalera, els pirates, van anar trobant  trossets de mapa amagats per marges, oliveres i talussos i per fi un mapa reconstruït de bocins ens va portar al tresor de Vicentet!!!

Un tresor meravellós que esperem estigue ja verdejant en aquells llocs de les cases i els horts dels participants, on s’hagi pogut plantar una llavor!!!

Una jornada matinal teatralitzada en la que tothom, en especial la gent menuda, s’ho van passar d’alló més bé.

L’acció es va repetir en dos torns , 9:30 h i 12:00 h, essent el segon el més nombrós en número de participants.

L’activitat formava part del catàleg d’accions del Programa de divulgació i educació ambiental ” Viu el  Barranc i les llacunes de Santes Creus” , dintre del Pla d’acció del Conveni de Custòdia fluvial amb l’ACA del BSC per al 2023.

“Aquesta acció és finançada gràcies a la subvenció per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de projectes de protecció i millora del medi ambient, per l’exercici 2022, de la Diputació de Tarragona

  • “Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona”