Després de tres intents, ajornats per la benvolguda pluja, diumenge 27 de març vam poder per fi celebrar la jornada #1m2porlosríos del #ProyectoLibera. Aquesta activitat, coorganitzada amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre i amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Tortosa va ser la primera de tota una sèrie de jornades de voluntariat previstes per aquest any, que tindran com a objectiu la neteja i restauració d’aquest entorn fluvial de l’Ebre, de gran bellesa i valor ecològic, situat al bell mig de l’espai urbà de la ciutat i fortament malmès.
Com a mostra constatar que només en el primer tram netejat, des de l’antic embarcadero del Club de Rem fins a la primera passera de fusta a l’altura de l’auditori Felip Pedrell, es van recollir les següents quantitats i fraccions:
✅ Roba: 32,72 kg
✅ Sabates:4,25 kg
✅ Plàstics: 22,5 kg
✅ Rebuig: 33 kg
✅ Vidre: 24,5 kg
✅ Metall: 10 kg
Moltíssimes gràcies a tots els voluntaris/es que ens vàreu ajudar a què el lloc recuperés, si més no per uns dies, el seu estat natural lliure de deixalles. Seguirem amb l’objectiu de recuperar tot aquest espai fluvial urbà, cercant ajuts d’empreses, entitats i institucions locals compromeses amb el mediambient i la conservació dela biodiversitat.