El 4 de juny i dintre de la Setmana de la Natura 2023 vam  organitzar un Itinerari  Interpretatiu pels espais en custòdia que Graellsia té a l’Ametlla de Mar.

Un grup de 15 persones ens vam trobar a l’ Ecotros, finca d’agricultura ecològica en acord de custòdia en Graëllsia i després de repartir les polseres commemoratives de la Setmana de la Natura i recordar que és una acció impulsada des de la XCN en el marc de la celebració del dia mundial del Medi Ambient (5 de juny), vam iniciar el recorregut del Sender del Silenci, descobrint els valors de la finca i coneixent de prop, el Barranc de Santes Creus adjacent a la mateixa, on s’hi estan fent una sèrie d’accions en el marc del Conveni de Custòdia de l’entitat amb l’ACA.

A continuació ens va dirigir a  l’ ECONAU,  on Dani Mendez , emprenedor i gestor d’ Ecotros  ens va explicar les noves instal·lacions  que estan preparant, entre les que hi ha, un obrador compartit i un moli de producció de farina de garrofa, que serà el primer de Catalunya. Desprès vam poder fer un tast de les melasses i d’altres productes derivats de la garrofa que s’hi elaboren i comprovar que estan molts bons.

Aquesta acció forma part del Programa per a adults del Projecte divulgatiu Viu el barranc i les llacunes de Santes Creus finançat gràcies a la subvenció per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de projectes de protecció i millora del medi ambient, per l’exercici 2022, de la Diputació de Tarragona. @dipta_cat

  • “Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona”.