Per 4art any consecutiu  Graëllsia ha estat una de les entitats escollides per als projectes d’ Apadrinament del #ProyectoLIBERA. Som un dels 75 projectes concedits arreu de la península Ibèrica  i un dels tres de la província de Tarragona. La nostra proposta “Custodis/es del Cap de Santes Creus a l’#AmetlladeMar” és el 3er any que rep aquesta ajuda per a seguir potenciant el voluntariat, l’educació ambiental i la divulgació a aquest espai que tenim en custòdia, i treballar per a reduir-hi  la presència de deixalles.

Una de les darreres accions del 2021 va ser la neteja de fons marins  a la Punta de l’Àliga i a la platja de l’Estany Podrit de l’#AmetlladeMar per  la nostra tècnica de voluntària de custòdia marina Eli i els voluntaris Francesca, Monique i Jose, on van recollir 1,130kg de #basuraleza dintre del transsecte de seguiment marcat en el marc de les accions  del projecte d’Apadrinament #ProyectoLibera.

Una immersió a 14ºC de temperatura, que ens ha servit per detectar la presencia de  deixalles, bàsicament plàstics (restes de bosses de plàstic o d’envasos) en el fons marí, recollint a més, fora de l’àrea de transsecte, 800g de plàstics…Constatem així que aquest lloc és un punt d’ acumulació de deixalles marines com hem vist els darrers anys…

#HéroesLibera #Libera SEO/BirdLife Ecoembes Voluntariat ambiental #voluntariat

MOSTREIG DE #BASURALEZA DE L’APADRINAMENT LIBERA. Els resultats dels mostrejos en els nostres transsectes de 100x5m han estat:

  • Punta de l’Àliga: 310 g de deixalles majoritàriament plàstics, cordes i vidres.
  • L’Estany: 1,015kg de deixalles majoritàriament plàstics i vidres.

#HéroesLibera SEO/BirdLife Ecoembes Ajuntament de l’Ametlla de Mar

Ja estem treballant en les noves propostes per al 2022 i aviat convocarem als nostres voluntaris a la participació!

#HéroesLibera #basuraleza #Graëllsia #custòdiadelterritori #custòdiamarina #custòdialitoral SEO/BirdLife SEO/BirdLife Catalunya Ecoembes Voluntariat ambiental