La Campanya Dona’t per la Natura promoguda per la Xarxa de la Conservació de la Natura XCN des del Portal DonantAmbiental.cat en ocasió de les festes nadalenques ha finalitzat, però el portal segueix obert amb la informació de 50 projectes de restauració d’hàbitats i de recuperació d’espècies de les entitats ambientals i la mecànica per tal de fer hi aportacions econòmiques per part dels donats que ho desitgen.

23 projectes exposats al portal han aconseguit suport econòmic, entre ells, el de Graëllsia per al  Seguiment del gat fer 

El gat fer o gat salvatge (Felis silvestris) és l’únic representant de la família dels felins al nostre país. És un dels carnívors més desconeguts a Catalunya. Malgrat es coneixen alguns detalls de la seva distribució, existeixen molt pocs treballs que hagin tractat la genètica i la densitat de les poblacions a gran escala, dos aspectes clau per avaluar el seu estat de conservació al territori català. Tot estudiant el gat fer, també es pot obtenir informació molt valuosa sobre la resta de carnívors presents.

La investigadora de Graëllsia responsable del Projecte, forma part del Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN) i està iniciant l’estudi de mesocarnívors a l’àrea dels Ports i d’altres serres de les TTEE seguint el Protocol de trampeig fotogràfic associat al Pla de seguiment del gat fer i altres mesocarnívors a Catalunya del Grup FELIS

Moltíssimes gràcies a tots els donants que heu col·laborat en el projecte i encoratjar a tothom a difondre aquest portal entre els amants de la Natura per tal de poder contribuir-hi plegats a salvar boscos madurs o llacunes litorals, restaurar rius o protegir els fons marí…i vetllar per la conservació d’ espècies com l’ós bru, el gat fer, aus, amfibis, rèptils i munió d’essers diversos i amenaçats que formen part dels ecosistemes protegits.