Dissabte 18 de maig i tot i que les pluges amenaçaven el 4t Bioblitz, finalment es va poder fer tots els censos programats! Més d’una quinzena de persones ens van voler acompanyar a conèixer la biodiversitat del Barranc de Santes Creus i de la Finca de l’Ecotros. Els experts com sempre sorpresos de la riquesa faunística de la zona  gràcies a que les finques de l’Ecotros no son tractades amb pesticides ni plaguicides i a l’entorn natural i poc alterat del Barranc de Santes Creus.

Aquest any i sumant sinergies, el 4t Bioblitz s’ha celebrat el mateix dia de la Festa de la  Garrofa on s’han aplegat entorn a l’Econau un munt d’activitats relacionades amb el món de la producció ecol`ogica del garrofer i l’elaboració dels productes derivats de la seva farina.

Sembla que les pluges d’aquests últimes setmanes han afavorit el creixement de tots tipus de plantes herbàcies (moltes d’elles amb un gran interès nutricional) que ha permés que una gran varietat d’insectes i d’ aus s’estiguin ja reproduint

Aquest any, a banda de les trampes per a micromamífers i les càmeres de fototrampeig que ens ha permès veure una geneta i un teixó, hem afegit una gravadora que ens ha permès constatar els comportaments nocturns del rossinyol que no ha deixat de cantar en tota la nit! .

Volem agrair a tots els experts: Jaume Soler (@daurica), Rafel Carbonell i Gregori Mestre que ens han brindat els seus coneixements i a totes les que ens heu acompanyat!

I un agraiment molt especial a la magnifica tasca de coordinació d’Aurora Requena experta ja en l’organització dels Bioblitz del Barranc de Santes Creus que ja ha arribar enguany a la seva quarta edició.

Aquestes acció és  finançada gràcies a la subvenció per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de projectes de protecció i millora del medi ambient, per l’exercici 2023, de la @dipta_cat