Diumenge 16 de setembre ha estat el dia escollit aquest any per visualitzar les Accions Ambientals de Decatholn arreu del món.  https://medioambiente.decathlon.es/sostenibilidad/accionesambientales-16-09-2018/

Decathlon Tortosa juntament amb Graëllsia i Permacultura Penyaflor van organitzar una jornada per a totes les edats, per coneixer de ben a prop la permacultura i algunes de les seves maneres de fer per conrear a favor de la natura.

Els voluntaris en arribar a Permacultura Penyaflor van rebre la benvinguda per part de la propietaria, i una petita introducció per recordar els objectius de la jornada, conèixer els valors naturals de la geologia, fauna i flora del Barranc de la Conca, les estratègies de custòdia i la història i funcionament del projecte engegat a la finca.

Després es va passar a l’acció i els participants es van repartir en 4 grups de treball disposats a treballar fort seguint les instruccions dels monitors:

Es va fer la plantació d’una tanca vegetal amb arbres i arbustos autòctons que serviran per a la protecció, refugi i aliment de la fauna autòctona. Abans però calia preparar el sòl amb una serie de procediments inèdits per a la gent no versada en permacultura. Una altra activitat fou la de netejar la séquia per on baixa l’aigua del Barranc de la Conca fins a Aldover amb procediments manuals i sostenibles. La tercera tasca va ser la creació d’un hotel d’insectes tot apilant una torre de palets i aprofitant diferents recursos naturals i per últim es va realitzar una bioconstrucció,  amb materials com el fang i la palla per tal de donar-li la última capa protectora a un galliner.

En acabar  calia reposar forces amb l’avituallament proporcionat per l’organització i després xerrada divulgativa sobre la permacultura, intercanvi de coneixements i experiències i recorregut guiat per la finca.

7      3

2   5