En un dia plujós i rodejats d’una naturalesa esplèndida en ple esclat de la primavera, hem passejat per diferents llocs del barranc de la Conca parlant de geologia, fauna, flora i aprofitaments humans, en una vall amb aigua abundant i gran importancia eco-sistèmica.

La primera aturada s’ha fet a la finca en custòdia d’AiguaNatura on hem estat testimonis de l’esquilada amb tisores,  de les ovelles que formen part del seu projecte de sostenibilitat ambiental. Després de recollir la llana, una interessant visita per les instal·lacions per conèixer a fons el projecte de la mà de la seva promotora.

Aigües avall hem arribat a la finca Penyaflor , també en custòdia amb l’entitat, per conèixer la bona tasca feta pels seus propietaris en favor de la conservació de la biodiversitat i el respecte a la natura, i visitar l’assentament de Malladarets molt a prop de la finca. Per últim ja al voltant de l’hora de dinar, arribarem a Permacultura Penyaflor on després de compartir un bon àpat que ens havien preparat, vam poder visitar la finca en custòdia i descobrir totes les iniciatives   que s’hi desenvolupen seguint els principis de la Permacultura. Una jornada intensa, dintre de la Setmana de la Natura on es van compartir experiències i noves coneixences entre els propietaris de custòdia de la Conca.

5        6

4        1