Arbres en Peu de vida, va iniciar la seva campanya amb la versió PARAULES, un clam adreçat a poetes i lectors amants dels arbres, i destinat a la conscienciació col·lectiva envers les velles oliveres.

Ara coincidint amb la Setmana de la Natura, hem engegat una altra branca divulgativa  sota el nom de PASSEJADES.

L’activitat, organitzada conjuntament per Salvem lo Montsià, Ecologistes del Sénia i Graëllsia ha aplegat a un nombrós grup de persones entorn a la Ferradura, jaciment protohistòric en excavació anual, que constitueix una excel·lent talaia des d’ on es pot veure bona part de la Foia d’Ulldecona i el Baix Maestrat.

Així després de seguir atentament les explicacions històriques de persones expertes en el coneixement del jaciment, hem pogut contemplar l’ immensa plana d’oliveres fargues, un dels paisatges agraris més antic de Catalunya, actualment esquitxat de grans taques roginoses, ferides que mostren els llocs on s’han arrancat les oliveres mil·lenàries per extreure’n les argiles del terra.

Després una passejada sota les florides oliveres mil·lenàries,  ens ha reconfortat en sentir-nos dintre d’un paisatge ancestral que ens encoratja a lluitar per la seva preservació .

1         2

3         4

8         5