Els dies previs a la celebració del Dia de la Dona, des de la Xarxa per la Conservació de la Natura es va obrir una Formació en ECOFEMINISME, impartida per Soraya González i Marta Monasterio, membres de la secció d’Ecofeminisme de Ecologistas en Acción i fundadores de @pandoramirabilia, cooperativa que promociona l’ ecofeminisme i la perspectiva de gènere.

Aquesta formació fou gratuïta per a les persones participants i es va finançar gràcies a la recaptació corresponent a la retribució salarial de les persones de l’ equip tècnic de la XCN que el 8 de març de 2019 van acollir-se a la vaga feminista. Llavors, la XCN va decidir destinar l’ import a un programa de formació i capacitació per a les entitats ambientals en la perspectiva de gènere i en la promoció de l’ ecofeminisme, que s’ha plasmat aquest any 2021 en aquest curs i campanya.
Per part de Graëllsia fou Eli Bonfill oceanògrafa, divulgadora científica i coordinadora de l’ àrea de custòdia marina de l’entitat, la persona que va rebre la formació i va participar activament en la campanya engegada #DonesNatura #8M2021 #ecofeminisme #8m2021💜