Recentment hem signat un nou acord de custòdia amb la la Finca Els Biarnets a Horta de Sant Joan. Aquest acord s’ emmarca dintre del projecte de custòdia que l’Entitat de Custòdia del Territori (ECT)  i la propietat van engegar al febrer del 2016 amb la signatura del primer acord de custòdia a la Finca de El Tossal.

La finca del Tossal i la dels Biarnets formen part del conjunt de finques familiars i arrendades d’Identitat Extra Virgin Olive Oil, que s’estan posant en valor per ser finques amb oliveres centenàries de la varietat empeltre, una varietat singular localitzada només a part de la Terra Alta i al Baix Aragó.

Aquestes oliveres es troben inscrites al CCPAE per poder certificar l’oli obtingut com a ecològic. Per aconseguir una producció al camp en ecològic s’adopten entre d’altres tècniques d’agricultura regenerativa (foment de la vida de microorganismes al sòl que afavoreixen la producció sense necessitat d’ús de substàncies nocives per l’agricultor o el medi ambient).

Tanmateix l’ ECT es troba immersa en el Projecte de Custòdia i Biodiversitat que fomenta la conservació i recuperació de la biodiversitat associada als oliverars i que es desenvoluparà també en la finca Biarnets com ja s’està fent a la finca El Tossal.

2  12