Més d’una trentena de persones , grans i menudes, arribades de La Ràpita, Amposta, Ulldecona, Roquetes i Tortosa vam envair per unes hores la meravellosa finca d’oliveres centenàries del Sr. Labernia a la Foia d’ Ulldecona , per acompanyar als agents rurals del Montsià a l’alliberament de dos xoriguers que havien estat expulsats o caiguts del niu i haguessin mort si no els haguessin cuidat durant un mes aproximadament al Centre de recuperació de fauna salvatge del Delta de l’Ebre.

L’acció va esdevenir una festa on es va parlar de l’ecosistema de l’oliverar, on el xoriguer es un dels depredadors, de la tasca conservacionista dels agents rurals, del valor de les oliveres centenàries conreades al estil tradicional sense ús d’herbicides, de la necessitat de conservar com a patrimoni el paisatge d’oliveres fargues, dels poemes que neixen del cor dels poetes que les estimen, del treball d’un grafiter enamorat del lloc on viu pintant desde dalt d’una grua durant hores …i de moltes coses més.

El moment més emocionant  fou sense dubte la solta dels dos exemplars de xoriguers…Veure’ls alçar el vol per dalt del camp d’oliveres va ser un regal per a la vista i la memòria de tots els presents.

Mes fotos i videos a la galeria de Google de Graellsia