Aquest any i com a cloenda a les accions de la Setmana de la Natura 2019 la XCN ha proposat l’organització de 5 Festes de la Natura arreu del territori català el proper diumenge dia 9.

Gràcies a la suma de sinergies entre entitats ambientals, emprenedors sensibilitzats  amb la protecció del medi ambient, i la resposta  decidida d’administracions i institucions locals, estem organitzant la Festa de la Natura Cuidem l’Ebre a Tortosa

Com heu pogut veure al programa linkat tenim; fira d’entitats, exposició de projectes i moltes activitats, per a grans i menuts; taller de pintura, contacontes, hotel d’insectes, iniciació al NW , i a la navegació en muleta…totes gratuïtes i festives, en unes carpes que ens muntarà l’Ajuntament de Tortosa a la vora del riu o a les riberes dreta i esquerra de l’Ebre de Pont a Pont.

Només hi ha una activitat que requereix inscripció i cal fer-ho aviat ja que només es faran dos sortides una a les 10:30h i l’altra a les 11:30h.  Es tracta de una navegació d’una hora aproximadament amb el vaixell El Sirgador on mentre xalem del riu podrem escoltar les explicacions de tècnics del Grup Natura Freixe i de Graellsia que ens parlaran sobre la problemàtica de les espècies invasores a l’Ebre, de la gestió que se n’hi fa per controlar ho, i dels efectes que aquestes espècies tenen sobre l’ecologia del riu. També parlarem dels serveis ecosistèmics que ens aporten els espais protegits de les illes i riberes de l’Ebre així com els del propi riu.  Places limitades. No us ho podeu perdre!!! Per això us demaneu que feu la INSCRIPCIÓ AQUI.

Tancarem el matí amb l’actuació de la Madrina de la Festa de la Natura la cantautora Silvia Ampolla    que acaba de treure fa poc el seu disc “Olor de terra” que us recomanem molt , i amb  ella cantarem i ballarem jotes pel nostre estimat riu.

Des del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre-Montsia s’ha organitzat la setmana prèvia al dia 9 un concurs de dibuix sobre el riu i les espècies invasores amb unes Bases_concurs_dibuix_festa_natura_2019 enviades als Centres educatius.  Els premis es lliurarn el dia de la Festa.

Si voleu saber-ne una mica més abans de començar Guia d’espècies invasores en ambients fluvials 

Ah!!! i a tots els que participeu en qualsevol activitat de la Festa de la Natura us regalarem la polsera de la Setmana de la Natura un braçalet solidari , per fer-vos una foto que podeu enviar-nos o penjar als instagrams de Graellsia o de la Setmana de la Natura.

 

tortosa_logos                         cartell_tortosa2                Cartell_general