El dilluns dia 3 i ja dintre de la Setmana de la Natura 2019 l’alumnat i professorat de l’Escola de Els Reguers van anar d’excursió al barranc del poble, recentment netejat,  per gaudir d’un mati de contacte amb la natura i d’ atansament al seu entorn proper. Abans però ens vam repartir les polseretes verdes i les vam lluir en una foto de grup davant l’escola.

Es tractava de fer una visita  a un dels espais del Projecte La Xarxa Natura et protegeix  per apadrinar-lo. Va ser una bonica experiència, en especial per als més petits que, ajudats pels companys mes grans i pels professors i monitores de Graëllsia, van descobrir els còdols del barranc arrossegats des de ben amunt del Port, alguna cadolla encara plena d’aigua, i una vegetació pròpia dels rius mediterranis amb xops i baladres a la llera.

L’itinerari va començar baixant per l’antic lligallo i un cop baix enfilant el barranc cap avall en direcció al Pont vell. Pel camí vam esmorzar  a l’ombra d’una figuera, escoltant els moixonets i mirant les altes parets des de baix. També vam trobar espècies aromàtiques i medicinals com romer, te de roca, maraduix i herba d’olives…que anàvem ensumant per carregar-nos de l’energia de la natura i arribar fins al final del recorregut.

També vam gaudir de les explicacions de Ramon, mestre picapedrer d’ Aldoverd que estava dirigint un curs de margenedors de pedra en sec, promogut des del Consorci BEMO per arranjar l’antic camí que creuava el barranc abans de la construcció del pont vell al 1904.

2           3

4            5