Des de Graëllsia estem coordinant el projecte SILMAR a la costa tarragonina, duent a terme el seguiment de 4 punts: l’Emissari de Torredembarra, el prat de Cymodocea nodosa de la Punta de la Móra a Tarragona, i Cala Llobeta i Cala Vidre a l’Ametlla de Mar. A més a més de fer el seguiment d’aquests 4 transsectes submarins, a Graëllsia estem formant els i les voluntàries per a capacitar-los per a poder mostrejar ells sols i fins i tot poder obrir nous punts de mostreig a la nostra costa.

Què és SILMAR?

És un projecte coordinat de voluntaris que fan accions de vigilància permanent i de custòdia del patrimoni litoral, a través de la implicació de voluntaris/es, administració local, empreses i altres associacions, per tal de cercar una millor gestió dels espais naturals litorals de casa nostra.

Pots veure més a la web de la Fundació Mar, que en són els coordinadors generals: http://fundacionmar.org/silmar-2/1-proyecto-silmar/

Com puc participar?

Sols cal que ens escriguis un correu electrònic a infograellsia@gmail.com o bé ens truquis al 676207887 (Eli, coordinadora de custòdia marina i del projecte Silmar a la costa tarragonina), explicant-nos les teves inquietuds amb el mar i dient-nos quina experiència i titulacions de busseig tens.

No busseges? No passa res, pots participar igualment de les formacions de biodiversitat que anem fent.

No puc venir però m’encantaria aprendre de biodiversitat marina!

També és possible, ja que el nostre projecte té una guia audiovisual submarina on pots veure la majoria d’espècies que pots trobar a les teves immersions. Ara ja pots començar a posar-li nom a tot el què veus!

Guia visual de Flickr elaborada per Xavier Salvador, de la Fundació Mar.

 

* SILMAR és un projecte cofinançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc dels Ajuts a projectes d’educació i sensibilització ambiental.