Èxit de participació ciutadana, amb mes de 50 voluntaris ambientals de totes les edats assistents a la Jornada Per un Ebre net. Arts de pesca i neteja de la platja fluvial de Tivenys, organitzada per Decathlon Tortosa i Graellsia amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tivenys, en el marc de les Jornadas ambientales Decatlhon España.

La jornada ha començat amb una interessant visita guiada al Centre de Interpretació de la pesca, on Robert el guia, ens ha explicat la relació històrica dels habitants de Tivenys amb l’Ebre, els aprofitaments que en feien de l’abundant pesca de la saboga i d’altres espècies autòctones amb arts de pesca tradicionals, els llaüts emprats per pescar i desplaçar-se,  els forns de terrissa on es treballaven les terres rogenques i els fangs dipositades pel riu…També ens han parlat de les actuals problemàtiques ambientals del riu i de les seues causes.

Després, ja lluint les samarretes blaves de Decathlon i preparats amb guants, bosses i cabassos, hem començat el recorregut per la vora del bosc de ribera fins l’Assut, recollint totes les deixalles que anàvem trobant i amuntegant les a la vora del camí, per ser recollides demà pels serveis de neteja del poble.

Abans però hem recordat la problemàtica creixent del plàstic a la natura, l’afectació a ocells i espècies marines, i la necessitat de reduir el consum de plàstics i separar-los en origen per tal de facilitar-ne el seu posterior reciclatge.

Arribats a l’àrea recreativa els responsables de la botiga Decathlon Tortosa ens han ofert un refrigeri molt sostenible amb fruita, aigua en envasos grans i el repartiment de cantimplores reutilitzables per a cada participant. Tot pensat per evitar la generació de residus plàstics.

Una jornada de conscienciació ambiental  i de treball en equip a favor de la Natura i amb molt bona companyía. Des de Graellsia donem les gràcies a tots els qui ho heu fet possible!!!

Podeu veure més fotos  AQUI