La darrera setmana d’agost i seguint els protocols establerts pel programa Quirorius de seguiment de ratpenats d’aigua, Graëllsia va organitzar a AiguaNatura dels Ports una nit dedicada als ratpenats.

Esperant que arribes l’hora per fer el cens, es va fer un taller per explicar als assistents els resultats i avanços del Projecte AIGUA I RATPENATS, desenvolupat aquest any gràcies al suport d’un APADRINAMIENTO LIBERA, que ens ha permès entre d’altres coses organitzar un curs de formació de la mà de tècnics del Museu de Granollers per tal de conèixer  les noves metodologies i equips d’ultrasons per poder ampliar el coneixement de les espècies de ratpenats presents a AiguaNatura durant tot l’any, dintre del Programa QUIROHABITATS.

Després de la xerrada es va muntar un taller per als mes petits que es van construir una careta de ratpenat.

El mostreig es va fer en els tres punts d’observació del transsecte establert al web de Quirorius i identificat com a Barranc de la Conca-AiguaNatura. Es van  fer observacions visuals i recompte d’individus verificats per les senyals captades pel BAT SUN en el rang 39-45 corresponent a les freqüències emeses pels ratpenats d’aigua  (Myotis daubentonii)  . Aquest cens es el 4t que el grup de Graellsia incorpora a la Base de Dades del Programa des de l’any 2017 quan es va constituir l’estació d’observació.

Després un sopar de custodis del barranc de la Conca i voluntaris de Graëllsia va tancar la trobada.