Graëllsia participa aquest 2011, per segon any consecutiu, en el programa de  la Fundació Biodiversitat “Arbres, custòdia i voluntariat”, que procura la creació d’embornals de CO2 en forma de boscos, amb la participació de voluntaris, en tot el territori espanyol.

Al 2010 la plantada realitzada per voluntaris de Graëllsia, es va du fer en una finca en custòdia al barranc de Sant Antoni molt a prop dels Tolls del mateix nom. Enguany la plantada es realitzarà al Barranc del Calvo, tributari del Canaletes i situat dintre de la finca de La Bellida que té signat un acord de custòdia amb l’entitat. L’acció es troba emmarcada dintre del Projecte de “Recuperació de la vegetació de ribera cremada al riu Canaletes i tributaris” que l’entitat està desenvolupant a la zona amb el suport de l’ACA i el compromís de cofinançament de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan.

En un any assenyalat com l’Any Internacional dels Boscos, l’arbre és el símbol d’una lluita sense descans contra l’erosió i l’empobriment dels sòls. Perquè els boscos donen la batalla decisiva a favor de la conservació de la biodiversitat, l’explotació sostenible dels recursos i la salut dels ecosistemes, que contribuirà a mitigar el canvi climàtic.

Fins ara, la FB ha contribuït a plantar i sembrar uns 400.000 exemplars d’espècies arbòries i arbustives, en aproximadament 700 hectàrees.  Al llarg de l’any passat, en el marc d’aquest Programa, es van executar 21 projectes desenvolupats per 19 entitats, en diversos punts de la geografia espanyola. Això ha aportat al territori prop de 40.000 arbres nous, en un total de 300 hectàrees, amb l’ajuda de més de 4.300 voluntaris.

 

CARTELL

DIVENDRES 16 de desembre a les 19,30 h a l ’Ecomuseu d’Horta de Sant Joan.

Xerrada / audiovisual; “Recuperació y acords de custòdia al tram cremat del riu Canaletes” a càrrec de M. Gil, V. Carles i J. Gómez; membres de l’entitat Graëllsia.

DIUMENGE 18 de desembre a les 10h, trobada davant La Farinera d’Horta.

Plantada d’arbres al barranc de El Calvo (Riu Canaletes). Lloc; “La Bellida” Finca amb acord de custòdia del territori amb Graëllsia (XCT). Programa: Àrbres, custòdia i territori (FB)