El dissabte 5 de juny i dintre de les activitats de la Setmana de la Natura 2021 un nombrós grup de voluntaris ambientals convocats per l’EMD de Bitem i Graëllsia, van participar en la Neteja ambiental de la ribera esquerra de l’Ebre a Bitem, enfront de la Illa d’Audi.  espai natural protegit com a Xarxa Natura 2000 amb el codi ES5140010 i denominació Riberes i Illes de l’Ebre.

Es va fer conscienciació de la problemàtica dels plàstics i d’altres residus  en ambients fluvials, la seva possible deriva cap al mar i l’afectació que produeixen en els éssers vius. Amb aquesta acció es va col·laborar tanmateix amb la difusió de la Campanya Catalunya Clean Up Challenge i els seus reptes a traves de l’aplicació Litterati 

Amb l’esforç dels participants, grans i menuts, es van aplegar munts de burilles de la platja, grans andròmines que suraven al riu enganxades entre la vegetació de ribera, ferralla i quantitat de deixalles de tot tipus . Els residus que es van poder identificar es van separar en fraccions i la resta fou amuntegada per ser recollida pels serveis de neteja de l’Ajuntament de Bitem en sendemà.

Després d’ un merescut refrigeri obsequi de l’Ajuntament, dintre de les mesures COVID, els voluntaris ambientals, la majoria de Bitem, varen marxar cap a casa contents d’haver contribuït a la neteja d’una parcel·la del seu estimat riu Ebre.

Galeria de fotos Neteja Ambiental Illa d’Audi