Lo faixó de la serp a Antena Caro. Programa Freqüència verda. 21-04-11

El dijous 28 d’abril a les 19,30h a la Biblioteca Merçé Lleixà de Roquetes, tindrà lloc la prsentació del llibre “Lo faixò de la serp” ,  a càrrec de les autores Vicky Carles i Carme Julià. Aquest conte és el segon de la col·lecció Llegendes dels Ports, i forma part del Projecte de  recuperació, adaptació i  edició de  narracions populars i llegendes del territori  en  forma   de  conte  il·lustrat, que compta amb el suport de l’entitat des dels seus inicis a l’any 2006.

Construïdes de bocinets trobats una mica en cada lloc, mig llegendes mig veritats, aquestes històries en forma de conte il·lustrat, volen atansar-nos als  valors patrimonials dels nostres avantpassats muntanyencs. Tanmateix, a traves del seu fil narratiu es van introduint, topònims, costums, oficis, llocs, dites i expressions de la nostra parla amb la intenció de preservar-los de l’oblit i d’ incentivar comportaments i maneres de fer respectuosos amb el medi al recuperar fragments d’una vida passada molt mes lligada a la natura que l’ actual.

Portada del conte ” Lo faixó de la serp”

Portada del llibre ” La cara de la reina”

 

Tots els contes són històries per a ser contades seguint la tradició de la transmissió oral de pares a fills, de grans a menuts…La Cara de la Reina, ens situa a la Vall del Toscar als inicis dels temps històrics quan tot encara era possible, en canvi Lo faixò de la serp s’ubica a la Vall de Lloret allà pel sègle XV, quan a les drassanes tortosines es calafataven naus amb la pega baixada del Port..