Per commemorar el 10è aniversari de la celebració de les Jornades Ambientals Decatlhon,  l’empresa va plantejar actuar en 2 dates i en 2 zones naturals diferenciades, amb l’objectiu d’ arribar al major nombre de persones transmetent la importància d’una pràctica esportiva responsable amb la natura. Les dates escollides foren:

El dia 11 de juny, per a actuar a les zones naturals d’aigua (riu, pantans, platges, etc.) i                                                        El dia 22 d’octubre, per actuar a les zones naturals de muntanya (muntanyes, boscos, barrancs, etc.)

Graëllsia, entitat col·laboradora en l’organització de l’ esdeveniment amb la botiga Decathlon Tortosa des de fa sis anys, va presentar  propostes per a les 2 accions. Així, el dia 11 de Juny els voluntaris vam netejar la platja i el fons marí de l’Estany Podrit a l’Ametlla de Mar     i el diumenge 22 d’octubre es va celebrar l’acció a zones de muntanya.

L’activitat va començar a la Botiga Decathlon, on desprès del repartiment de samarretes commemoratives i de rebre instruccions sobre la tècnica de l’ús dels pals de NW, es va iniciar el tram de recorregut urbà fins a l ‘entrada del Barranc de la Llet on els participants van canviar bastons de marxa nòrdica per guants, cabassos i bosses començant la ruta fins la Pedrera de la Cinta que era l’objectiu final.

Va ser molt gran, uns 1.500 kg, la quantitat de residus trobats que s’anaven deixant en bosses al costat del camí per ser recollits després pel vehicle de la brigada municipal.  Destacar en especial la neteja de dos punts emprats com a abocadors incontrolats on hi havia neumàtics i andròmines de gran volum.

Després d’un merescut avituallament per part de l’equip de Decatlhon local, es va arribar per un sender a la part alta de la Pedrera de la Cinta, on des d’un lloc amb una vista privilegiada sobre la vall  i la ciutat, es va fer un repàs a la història de l’inici de l’explotació de la marbrera en època de la Dertosa romana i del comerç que es va generar entorn al preuat “brocatello” arreu del món en època clàssica. També es va repassar l’època  de revaloració i comercialització del jaspi tortosí per a construcció d’elements decoratius luxosos i revestiment de palaus a partir del Sègle XVII.

Moltes gràcies als participants, a l’Ajuntament de Tortosa per la seva implicació i a Decathlon per apostar un any més per aconseguir un dels objectius de les Jornades:  impulsar les comunitats a ser més sostenibles combatent el sedentarisme i reconnectant amb la naturalesa, generant esdeveniments en què es vinculen les diferents pràctiques esportives amb la preservació i restauració dels espais naturals on es practiquen.