El proper dissabte 10 de juny Graëllsia celebra la Setmana de la Natura amb una gimcana familiar a un espai protegit costaner de l’Ametlla de Mar.

Del 2 a l’11 de juny tindrà lloc la Setmana de la Natura en forma d’una campanya per a promoure activitats a tota Catalunya per a conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori. Tot plegat és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT).

L’Ametlla de Mar acollirà una de les 8 grans accions de la Setmana i serà organitzada per Graëllsia, Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental (www.graellsia.org) el dissabte dia 10 de juny de les 10h a les 14h. L’activitat és una gimcana familiar del mar a l’Espai Natural del Cap de Santes Creus, al sud del municipi, per a conèixer la seva biodiversitat i col·laborar en la millora de l’estat dels seus valors naturals. Com a cirereta del pastís, l’activitat tindrà un padrí d’excepció, el músic ebrenc Joan Rovira, que donarà el seu suport a la iniciativa i tocarà un parell de cançons per a clausurar l’acte.

18558977_1586975167992955_3970923226882941055_o

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom, des dels més petits als més grans. Si voleu participar a la Gimcana del Mar cal fer-ho en grups de 4-5 persones, les quals recorreran la costa a peu per a fer 5 proves diferents al llarg dels 4 quilòmetres del recorregut per aquest espai protegit tant interessant. Els i les participants descobriran la geologia, la fauna i la flora, tant emergides com submergides, i la fragilitat de l’espai per l’impacte de l’ésser humà. Per a participar a l’activitat cal inscriure’s prèviament al formulari: http://bit.ly/2rBrx0W

Aquest activitat neix del projecte “CUSTODIANT TRESORS a l’Ametlla de Mar” que l’entitat Graëllsia vol desenvolupar a l’Espai Natural del Cap de Santes Creus, espai Xarxa Natura 2000 (l’Ametlla de Mar, Tarragona) ja que volen conèixer l’estat dels recursos naturals marins i litorals de l’ENP Cap de Santes Creus, així com els impactes que pot causar el turisme, per a poder fomentar que turisme i conservació siguin compatibles aquí.

  • informació a:

http://www.setmananatura.cat/activitat/custodiant-tresors-a-lametlla-de-mar-gimcana-familiar-del-mar/

www.graellsia.org

Facebook: @graellsiamediambient

Twitter: @Graellsia_