Vint-i-quatre persones entre grans i menuts vam participar a la neteja del sender de  baixada als Tolls de Sant Antoni, dintre de la campanya 1m2 per la natura i en contra de la BASURALEZA. Una bona part del grup, eren voluntaris de Seo Birdlife que es troben al Riet Vell del Delta

Després d’explicar els valors naturals i culturals de l’entorn a netejar,  i la llarga història de més de 10 anys d’accions i de custòdia que Graëllsia està liderant per conservar Els Tolls de Sant Antoni, els voluntaris equipats amb guants, cabassos, bosses, fruita i aigua…van començar el descens pel petit sender, amuntegant la brossa trobada a les vores per recollir-la en tornar a muntar. Una visita al primer Toll per veure el miratge de l’aigua naixent del bell mig del barranc, i el grup es va dividir en dos parts. Mentre uns quan es desplaçaven al Pas de Berengué on l’amplada del barranc permetia l’aplicació de l’ APP i la metodologia  prescrita, els altres es van entretenir en pujar tots els RSU trobats que, per desgracia i com tots els anys segueixen sent massa abundants.

En retrobar-nos els dos grups es va procedir al comptatge meticulós per unitats , mida, classe i pes  dels residus trobats per l’equip que va aplicar tota la metodologia seguint instruccions de l’ APP , i les dades foren incorporades immediatament a l’ aplicatiu. Val a dir que l’aplicació del qüestionari Eliter emprat és força exigent i cansat de realitzar, però els resultats s’ho valen.

L’objectiu de caracterització amb detall les deixalles es el d’obtenir dades  per poder generar coneixement científic sobre el problema de la “basuralesa” en entorns naturals.

Trobareu més informació a Proyecto libera https://proyectolibera.org/

Les deixalles classificades segons la metodologia prescrita i la resta de deixalles classificades per fraccions amb bosses de diferents colors, foren carregades a la carreta  per ser transportades posteriorment a la deixalleria de Roquetes.

4 3 2 1 7 6