L’alumnat de 4t de primària de l‘Escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes està participant en el Projecte la Xarxa Natura et protegeix .

Després de fer un taller a l’aula el passat 25 de març , on es van repassar les idees claus d’ecosistema, ecologia, comunitat i habitat, sempre referides al nostre entorn més proper,  l’alumnat i professorat van realitzar el dijous dia 5 d’abril una visita de camp a l’espai de la Xarxa Natura 2000 que havíem triat per a conèixer-lo i “apadrinar-lo” de manera molt especial.

Es tracta de la capçalera del Barranc de la Conca, espai de la conca fluvial de l’Ebre inclòs a la XN2000 amb el codi ES5140011 com a Sistema Prelitoral Meridional i que a més es troba dintre de l’àrea de protecció del Parc Natural de Els Ports.

La Jornada va transcorre a les instal·lacions d‘ AiguaNatura dels Ports, equipament d’aqüicultura sostenible i d’educació ambiental, que ens va obrir les seves portes per tal de realitzar tres tallers correlatius per a tots els alumnes sobre els temes relacionats amb el Projecte.

Taller 1: Anna Nebot: Ecosistemes i espècies autòctones. Aqüicultura sostenible.

Taller 2: Eli Bonfill: Adaptacions vegetals al clima mediterrani. Fauna terrestre i flora de l’espai

Taller 3: Vicky Carles:  Els macroinvertebrats com a indicadors de la qualitat de l’aigua. L’aigua; valor ecosistèmic, disponibilitat i estalvi.

També hi va haver temps per jugar al mini- golf, badar mirant el que feien les ovelles de l’Anna i copsar les emocions que ens ofereixen els ecosistemes naturals com el barranc de la Conca.

 

 

3            8 7            6 5            4 2            11 10            9