ALERTA FORESTAL és una plataforma de ciència ciutadana vinculada al projecte Boscos Sans per a una Societat Saludable, que compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. Aquest és un projecte científic, cooperatiu i sense ànim de lucre que estudia la relació entre la salut dels boscos de Catalunya i la salut de les persones. + INFO UAB

El CREAF va posar en marxa una iniciativa de participació ciutadana per recollir imatges dels boscos afectats per processionària, ventades, nevades o sequera. Així, els investigadors podran saber quin és l’estat de salut dels boscos de Catalunya i com pot afectar la fauna i flora que hi habita. A més, gràcies a aquestes dades també podran fer prediccions de quin serà el seu futur amb el canvi climàtic.

Graëllsia es una de les  Antenes de col·laboració del projecte a les terres del sud. I l’alerta enguany s’ha produit molt més aviat del què pensàvem ja que la processionària s’està escampant molt per boscos com los del Mascar o la Mola de Catí on gairebè no n’hi havia d’ altres anys.

No tenim noticies de l’estat dels boscos de Cardó, ni d’altres llocs dels voltants.. Per això us demanem a tots els usuaris dels boscos: excursionistes, veïns de les casetes, turistes, treballadors forestals, ciclistes,  caçadors… que participeu en el projecte del CREAF.

DESCARREGAT L’APP 

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.cordova.alertaforestal

Imagineu que sou al bosc fent una passejada i veieu que la processionària ha fet bosses als arbres i se n’està menjant les fulles? O que estan afectats per la sequera? Feu-ne una foto, pugeu-la a l’APP i valoreu el grau d’afectació—de baix fins a molt alt—.

Junts serem els vigilants del bosc! Moltes Gràcies. 

Omplim el mapa d’alertes!!!

MAPA http://www.alertaforestal.com/alertes/mapa-dalertes/

 

14descarga9