Seguint amb les accions programades per al 2023 dintre de l’Apadrinament Libera un grup de voluntàries van estar fent mostrejos subaquàtics de #deixallesmarines  al  Port De L’estany. Aquest mostreig  de deixalles marines es fa a les 3 platges de l’EIN Cap de Santes Creus que formen part del Projecte Connecta amb la mar. Aquesta vegada s’han extret 2,6 Kg de deixalles principalment plàstics esmicolats.

Connecta amb la mar és un projecte iniciat per Graellsia el 2018 en el marc de  l’acord de custòdia signat amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar per a la conservació de l’EIN del Cap de Santes Creus.

L’objectiu principal del projecte és d’una banda, donar a conèixer els valors d’aquest espai natural protegit (ENP)  costaner i litoral i les seves praderies de posidònia, en campanyes anuals d’educació ambiental i conscienciació ciutadana adreçades a diferents col·lectius , i  d’altra banda conèixer l’estat de la posidònia amb la recollida de dades en diverses prospeccions anuals a l’alçada de tres platges: Punta i de l’Àliga, Estany Podrit i l’ Estany , on també s’actua al llarg de l’any organitzant neteges de roques i fons marins per tal de disminuir la presència de deixalles marines en aquest entorn.

Les accions del projecte Connecta amb la Mar es desenvolupen des del 2019 sota el paraigües de l’Apadrinament #ProyectoLIBERA coordinat per @seo_birdlife i @ecoembes  essent aquest el quart any consecutiu d’apadrinament.#Graëllsia #custòdiadelterritori #custòdialitoral #custòdiamarina @turismeametllademar @dipta_cat @copate_te @terresebre @lasubhastaestany @campingametlla

#Graëllsia #custòdiamarina #custòdialitoral #ProyectoLIBERA #HéroesLibera #basuraleza @ecoembes