El passat  dilluns 29 d’octubre, organitzada pel Grup de Custòdia marina de la XCT coordinat per Eli Bonfill, tècnica de Graellsia, es va celebrar una jornada tècnica a la costa de l’Ametlla de Mar , per conèixer les diferents actuacions de custòdia que s’hi estan desenvolupant.

L’objectiu d’aquesta visita, oberta a tothom, era passejar un tram de la costa de l’Ametlla de Mar per conèixer de primera mà les llacunes costaneres restaurades amb el projecte SOS Samaruc de l’entitat Paisatges Vius, i el projecte de custòdia marina de l’entitat Graëllsia a l’EIN Cap de Santes Creus.

La Visita va començar a la Llacuna del Torrent del Pi per a conèixer el projecte de restauració i reintroducció de samaruc de la mà de Guillem Mas de Paisatges Vius. Després a la Llacuna de l’Estany el tècnic de mediambient de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar Xavier Solé, ens va explicar el treball desenvolupat pel municipi en els darrers anys, per tal de recuperar aquest espai natural que s’havia degradat per una sèrie de mals usos que ja s’han revertit donant pas a la llacuna de l’Estany .

Amb la passejada per l’EIN Cap de Santes Creus, on Eli Bonfill va explicar els objectius i l’abast de l’acord de custòdia signat per Graellsia i l’ajuntament per a la protecció del mateix,  on tindran un especial protagonisme les accions de  voluntariat i d’educació ambiental per a la conscienciació dels usuaris, es va concloure una matinal  de custòdia marina molt satisfactòria.

2 3