Dintre de les accions programades per Graëllsia per celebrar la Setmana de la Natura 2020, el dimarts 6 d’octubre ens vam aplegar un grup d’un es 12 persones seguint totes les mesures de prevenció del COVID 2019  a la Biblioteca de Roquetes.

Es tractava de presentar el llibre coral Les Veus de les oliveres i gaudir en companyia,  de la lectura d’alguns del poemes en veu dels seus creadors.

La presentació es va fer per part de Manel Mas de Salvem lo Montsià, que va explicar el procès de creació i maquetació del llibre, i de Vicky Carles de Graëllsia que recordà els tres anys de trajectoria del Projecte Arbres en peu de Vida, en el marc del qual es situa aquesta publicació.

La lectura d’alguns dels poemes pels propis autors va atansar-nos al coneixement de la intima relació entre humans i oliveres que s’ha donat durant anys a les Terres de l’Ebre, una realitat cada vegada menys viscuda pel canvi d’habits de la societat actual però que queda reflectida en les aportacions fetes al llibre, val a dir que alguna d’elles obra de gent molt jove , la qual cosa ens omple de satisfacció i esperança als defensors de les planes d’ oliveres centenaries com a patrimoni ancestral digne de conservació.