El projecte Resifarms (promovent l’educació per impulsar els serveis ecosistèmics de les finques agrícoles), que lidera la Fundació Emys i en el que participa la XCN, promou la formació de la pagesia, personal tècnic agrícola i personal tècnic de conservació en la gestió i creació d’hàbitats semi-naturals de les finques agrícoles (marges, basses, bosquines, prats i pastures…) per a la millora de la biodiversitat i la producció agrícola. En el marc d’aquest projecte, del 10 al 12 de novembre es va realitzar un esdeveniment de formació de camp i intercanvi d’experiències entre tècnics de conservació sobre la conservació d’hàbitats semi-naturals de finques agrícoles a la zona de Montpeller. En aquest esdeveniment hi van participar persones vinculadaes a cada una de les sis organitzacions participants al projecte, de 5 països diferents.

Des de la XCN  es va obrir una plaça a una persona vinculada a alguna entitat de custòdia membre que treballi en la conservació d’hàbitats semi-naturals de finques agrícoles. Graellsia va demostrar el seu interès en participar -hi i fou Dani Mendez d’Ecotros la persona que ha participat en aqueste esdeveniment formatiu i d’intercanvi.

El programa desenvolupat fou:

Dimecres 10 Nov: Mas de la Victoire, Saint-Pons-de-Mauchiens (producció de plantes aromàtiques, olives i magranes, mantenint i gestionant hàbitats semi-naturals): Avaluació de l’estat de conservació, discussió tècnica sobre la gestió de marges arbustius, basses, franges herbàcies de protecció, i murs de pedra).

Dijous 11 Nov: Mas des Claparèdes, Montoulieu: Diagnòstics ecològics per a desenvolupar un sistema de producció agroecològica (integració de serveis ecosistèmics en el sistema agrícola)

Divendres 12 Nov: Agroecopole Mirabeau, Fabrègues (projecte pilot de sistema agrícola mixt que integra la biodiversitat: gestió del bosc, basses, marges, espais oberts…, finançat per organismes públics): Discussió amb els agricultors.