El Projecte Custodis del Cap de Santes Creus, que compta un any més amb el suport d’un Apadrinament #Libera, ha iniciat els treballs corresponents al primer trimestre del 2022, consistents en una ronda de 3 immersions des de costa i una altra ronda de tres inmersions a més fondària des de barca, en 3 llocs escollits per fer els mostrejos d’aquest any: Punta de l’Aliga, Estany Podrit i L’Estany.
Durant aquestes immersions, es recullen deixalles del fons marí dintre d’un determinat transecte, per ser classificades i quantificades posteriorment, es fan fotogràfies dels residus trobats que ens serviran per campanyes de denuncia i conscienciació, i es capturen imatges de gran bellesa, com a testimoni de l’enorme biodiversitat que acullen les padreries de posidònia, veritables boscos submarins que són habitat i amagatall de moltes espècies marines.
Així el 8 de febrer 5 voluntàries de Graellsia varen fer el mostreig de costa a les platges de la Punta de l’Àliga, l’Estany Podrit i l’Estany. Aquest dia es van recollir 3,66kg de #deixallesmarines de 39 ítems, de les quals el 82% eren plàstics.
Segons ens conten les voluntaries en les xarxes socials de l’entitat després de cada immersió, no sempre és xalador fer mostrejos submarins, ja que moltes vegades les condicions de visibilitat que dificulten la faena i les baixes temperatures de l’aigua a pesar dels neoprens, compliquen bastant la realització de les tasques de ciència ciutadana en la que estan compromesos.
Els mitjans de comunicació s’han interessat pel projecte, dedicant-li diversos espais i noticies als seus programes. Així el 9 de febrer es va entrevistar a Eli Bonfill coordinadora del Projecte a TV3 Comarques
El dia 10 de febrer Canal 21 va treure la noticia de què Graëllsia analitzava deixalles marines al Cap de Santes Creus i el 7 de març Eli parlava del Temps de fullaraca de la posidònia a les platges de l’Ametlla de Mar – Canal 21 (canal21ebre.com)
També des de La Cala TRV en la secció mediambiental de El Far, varen sortir reportatges el dia 15 de febrer fent-se ressó del mostreig fet a 15 m de fondària amb el suport del Club Nàutic L’Ametlla de Mar que va facilitar la barca i el patró per a aquesta tasca i també el dia 22 de febrer amb una entrevista a la Marta Gonzalez i a l’Eli Bonfill
#Graëllsia #basuraleza #basurasmarinas SEO/BirdLife Ecoembes
Leave A Comment